Over ons

Ons verhaal? Twee mama’s die elkaar door hun zoontjes hebben leren kennen. Toevallig en helemaal onverwacht kwamen we elkaar een paar jaar geleden tegen op een lezing (jawel over de kindjes; onze oudste zoontjes). Sindsdien zijn we samen (creatieve) workshops en lezingen blijven volgen in België én Nederland. Jawel, zelfs met een baby op de arm volgden we inspirerende sessies. Niet dat dat elke keer de bedoeling was want een beetje #tijdvoorjezelf kunnen we zeker ook wel gebruiken, maar wel blij dat het toen gewoon kon.


Mietje is fiere mama van Flor (2013) en Lena (2017) en engageert zich er dagelijks toe om leerlingen de kneepjes van de modebranche te leren. Joke is trotse mama van Feel (2013), Guus (2017) en Estelle (2018) en ondersteunt starters, ondernemers en KMO’s met advies of projectmanagement. We hebben allebei veel voldoening van onze jobs en beschouwen Het Cocon dan ook als een nieuwe leuke hobby!


En onze jongens? Die hebben als beste vrienden de kleuterschool samen doorlopen en amuseren zich dit schooljaar samen in het 1ste leerjaar! Zoals ook Flor en Feel, vullen wij elkaar helemaal aan. Een creatieve duizendpoot en een ondernemer. Allebei met veel creatieve ideeën, maar tijd die ontbrak om ze te realiseren…

Tot op een moment dat je allebei meer dan ooit tevoren beseft dat je zelf instaat om die tijd te nemen en te creëeren om te doen wat je graag doet of wil doen. Er is geen tweede kans hierna, het is hier en nu dat we onze keuzes maken.

En dus… tijd om dit spannende avontuur aan te gaan!

Waarom dan Het Cocon? We volgden al op verschillende plaatsen workshops en lezingen, maar meestal niet vlakbij. Nochtans willen we ‘s avonds na afloop van een workshop niet té lang meer in de auto want de volgende (vroege) ochtend staan onze kindjes naast het bed en zetten we ons opnieuw in voor onze jobs. Dat geldt niet alleen voor ons, maar voor zoveel ouders. Als je creatieve handen hebt, lukt dat thuis ook niet altijd even goed om tijd voor vrij te maken door de dagelijkse drukke agenda. En dus komt het er niet vaak genoeg van om de batterijen even voor jezelf te kunnen opladen. Toch is #zelfzorg en #metime zo belangrijk… want als je goed zit in je vel, kan je zoveel meer genieten van alles in het leven. En dat zouden we allemaal (meer) moeten doen. Je dromen (be)leven en uitdagingen (durven) aangaan.

We willen een gezellige ontmoetingsplaats creëeren waar je regelmatig kan komen ontspannen. Een gezellig avondje uit met vrienden, collega’s, buren… Door een uitgebreid en gevarieerd aanbod van creatieve workshops en inspirerende lezingen is er voor ieder wat wils.  Daarnaast zullen we de ruimtes ook tijdens de daguren zoveel mogelijk benutten door ze in te zetten en beschikbaar te stellen voor bedrijven. 

Wij gaan de uitdaging aan en hopelijk kunnen we jou inspireren!

SCHRIJF JE IN VOOR
EEN WORKSHOP