Gratis download

Recent deelden we hier gratis downloads voor raamtekeningen in het thema van Pasen. Binnenkort komen er hier nieuwe gratis downloads dus check regelmatig deze pagina 😉 Intussen kan je de krijtstift terugvinden bij de DIY pakketten.

Met onderstaande gratis downloads kan je binnenkort zelf opnieuw aan de slag

Wat heb je nodig?

🐣 download een raamtekening naar keuze (zie hieronder)
🐣 een krijtstift of ander tekenmateriaal waarmee je op glas kan schrijven en nadien uiteraard gemakkelijk kan afwassen
🐣 plakband of washi tape

Hoe ga je te werk?

🐰 Download de raamtekening en print deze uit. Je kan gewoon in zwart/ wit printen. Als je de tekst van de tekening binnenin je huis wil lezen, kan je gewoon printen. Als je wil dat de tekst van de tekening door voorbijgangers buiten gelezen kan worden, moet je de tekening in spiegelbeeld printen. Bij de meeste printers heb je wel een instelling “spiegelen”. De volledige tekening wordt gespiegeld, voor de tekeningen is dat geen probleem en het is handig voor je tekst die straks door voorbijgangers gelezen zal kunnen worden!

🐰 Bestaat jouw download uit meerdere A4’s? Kleef ze langs de achterzijde met plakband aan elkaar tot je 1 grote poster bekomt.

🐰 Neem je poster mee naar buiten en kleef die aan de buitenkant op de raam waar je de tekening wil positioneren.

🐰 Binnen ga je aan de slag met je krijtstift (of ander tekenmateriaal waarmee je op glas kan tekenen en afwassen) en teken je over elk lijntje van het sjabloon.

🐰 Als je klaar bent, ga je aan de buitenzijde het papier terug afnemen.

🐰 De stappen (versneld) in video bekijken? Klik hier

Tips

  • TIP: geniet ervan 💛 ‘t zijn de kleine dingen die tellen en perfect hoeft het niet te zijn om leuk te zijn!
  • TIP: ga creatief aan de slag met de sjablonen en combineer elementen die jij leuk vindt!
  • TIP: knijp 1 oog toe (altijd hetzelfde) of dek het af met je hand waarmee je niet schrijft. Zo kan je eenvoudiger door het dubbele glas heen kijken.
  • TIP: werk van de buitenkanten van de tekening (links en rechts) naar binnen toe zodat je niet in de verse inkt veeg met je hand
  • TIP: werk je met krijtstiften en ben je al een tijdje bezig? Doe het dopje op de stift en schud nog eens goed. Zo kan de inkt opnieuw aan het puntje komen.
  • TIP: volvlakken van de tekening hoeven niet ingekleurd te worden. Teken eerst de omtrek van de tekening. Als je het blad aan de buitenzijde gaat afnemen, kan je daarna bekijken of je bepaalde figuurtjes wil inkleuren.
  • TIP: afwassen van een krijtstift, doe je gewoon met een spons en water. Als een lijntje niet naar je zin is, kan je het ook gewoon met een nat doekje afvegen