5 tips om droogbloemen mooi te houden

5 tips om lang(er) van jouw droogbloemen te genieten

8 augustus 2020

 Heb je net droogbloemen gekregen en vraag je je af hoe je ze goed kan bewaren? In deze blog geven we onze 5 tips mee! 

1. Geen felle zon

Droogbloemen staan liever niet in de felle zon. Vaak hebben droogbloemen hebben een kleurlaagje gekregen om te schitteren. Dat laagje vervaagt als ze vaak en lang in de felle zon staan. Persoonlijk vinden we dat ook wel mooi dat de kleuren zachter worden. Maar als je graag de felle kleuren zo lang mogelijk behoudt, plaats je het boeket beter niet in de felle zon. Voor naturel droogbloemen speelt dit minder een rol, hoewel zij doorheen de tijd ook wel een beetje lichter worden.

Dus: liever niet aan een raam of in de veranda waar ze continu in de zon staan.

 

2. Vermijd water

Ooit groeiden ze van water…  Tijdens het droogproces worden ze donker opgehangen gedurende een aantal weken. Hun watertoevoer vanuit de steel wordt onderbroken zodat de bloem in rust gaat. Daarna heeft de droogbloem op geen enkel tijdstip nog water nodig. Vermijd dus elk contact met water om maximaal van jouw droogbloemen te blijven genieten.

Dus: ideaal voor mensen die al eens vergeten de plantjes water te geven 😉

 

3. Stof: blaas je weg

Omdat we elk contact met water vermijden, blazen we droogbloemen schoon van stof. Doe dit enkel met koude lucht en op voldoende afstand zodat je geen fragiele bloemetjes zou wegblazen. Als je met een haardroger zou blazen, begin je best op de laagste stand. 😉

Dus: weg met de mythe dat droogbloemen oud en stoffig zijn.

 

4. Verandering

Droogbloemen zullen verse bloemen nooit vervangen. Een vers boeket brengt immers altijd wat verandering in huis. Een nieuw kleurenpalet, nieuwe vormen. Met een droogboeket kan je dat effect ook nabootsen door je boeket eens om te draaien. Wij proberen altijd om onze boeketten langs de verschillende kanten een ander uitzicht te geven. Zo ontpopt het boeket zichzelf telkens opnieuw voor jou.

Een andere vaas gaat je boeket een héél ander uitzicht geven. Misschien moet je een stukje van de stelen knippen (let op: dit is uiteraard blijvend), maar je boeket zal helemaal anders open vallen in een andere vaas.

Of nog eenvoudig: zet je boeket of droogbloemen eens in een andere kamer, op een ander tafeltje, … 

Dus: benieuwd wanneer jij voor verandering gaat!

 

5. Hergebruik ze

… en geef ze zo een nieuw leven. Zo blijven ze mooi.

Zijn er takjes die na verloop van tijd afbreken? Of heb je het echt gehad met jouw droogbloemen? Splits ze op in een 4 of 5-tal kleine vaasjes en verspreid ze in huis of zet ze samen. 

Zijn er bloemetjes of takjes die je uit het boeket wil? Gebruik ze onder het lintje van een cadeauverpakking en geef zo een extra origineel cadeautje af.

Binnenkort iemand in de bloemetjes zettten? Een huwelijk? Al aan bloemenconfetti gedacht? 

Dus: gooi jouw droogbloemen of droo(m)(g)boeket nooit weg en geef het een nieuw leven.

Droogbloemen voor iedereen!

Heb je nu het ook gevoel dat jij droogbloemen kan onderhouden? Heb je zin om super lang van droogbloemen te genieten? Keer op keer opnieuw op verschillende plaatsen in huis? Ons kwalitatief aanbod blijven we vernieuwen, dus kijk zeker eens of jij iets moois vindt.